Кметът на София Васил Терзиев подписа Споразумение с транспортните синдикати на КНСБ и КТ ?Подкрепа“ за въвеждане на бонусна система

От 1 ноември се въвежда бонусна система за заплащане в Столичния авто- и електротранспорт. Това предвижда подписаното днес Споразумение между кмета на София Васил Терзиев и федерациите на транспортните работници на КНСБ и ?Подкрепа“. Споразумението е допълнение към договореностите, които бяха постигнати в края на месец февруари тази година за повишаване на възнагражденията на работещите в градския транспорт. Документът бе разработен с участието на синдикатите и цели въвеждането на по-справедливо заплащане на труда на работещите в сектора.  ?Това е поредният пример, че когато Столична община поема ангажименти, тя ги изпълнява съвестно. От самото начало на мандата нашата цел беше да бъдем предвидим партньор и да спазваме обещанията си“, посочи кметът Васил Терзиев след подписване на Споразумението и подчерта, че постигнатите договорености са  важни не само за оставащите два месеца до края на годината, но и са от значение за дългосрочното подобряване на качеството на градския транспорт и добавянето на други компоненти в системата за заплащане.

?Столичната община продължава с ангажимента си за подобряване на условията на труд и търсенето на начини за привличане на нови водачи в системата, както и за необходимите инвестиции в подвижния състав. Тези инвестиции и постигнатото съгласие между всички страни ще ни помогнат да придвижим темата напред. Изключително доволен съм и благодаря на синдикатите за ползотворната работа“, каза още Васил Терзиев.

Страните се ангажират да проведат и съвместни срещи с Министерство на финансите и Министерство на транспорта за осигуряване на дължимите от държавата средства за компенсация на градския транспорт на Столична община.


 


 

16.10.2024