Кметът Васил Терзиев участва в благотворителния тенис турнир, организиран от ?Заедно в час“

"Две каузи, които са ми били винаги на сърце – образование и спорт за нашите деца, днес ни събират. Поздравявам ви, че давате пример на децата и ги учите да спортуват." Това каза кметът на София Васил Терзиев при откриването на благотворителния турнир по тенис на корт, организиран от ?Заедно в час“. Състезанието е подкрепено от Българската национална тенис федерация.

Турнирът се провежда днес и утре с участието на повече от 60 възрастни, които играят на кортовете в "Борисовата градина".

"Поздравявам ?Заедно в час“ за всички инициативи, които организирате за нашите деца, и издигането на изключително значимата кауза – развитие на българското образование" – заяви също кметът. Той поздрави участниците и им благодари за посветеното време на децата.

Васил Терзиев участва в откриващата тенис сесия заедно с Христо Борисов, управител на компанията, спонсор на събитието, а след това игра срещу Борис Ангелов, като завърши 5:7 тайбрек.

В утрешния ден ще се играят финали и полуфинали.
Любителите на тениса ще могат да се насладят и на други интересни предстоящи турнири в София, един от тях е Градско първенство по тенис за юноши и девойки, което ще се проведе в комплекс ?Академик“ през септември.