Столичната община раздава храна и топли напитки за бездомни хора

Заместник-кметът по “Социални дейности и интеграция на хора с увреждания” на Столичната община – Надежда Бачева, започна инициатива за осигуряване на храна и топли напитки от днес до 31 декември, в столичния храм “Св. Мъченица Параскева”, във времето от 12:00 до 14:00 ч.
Всеки нуждаещ се ще получава сандвичи, плодове и топъл чай. Ако температурите се понижават, имаме готовност да осигурим и одеяла. Днес, в първия ден на инициативата, дойдоха много нуждаещи се хора, които бяха насочени към пункта от социалните работници от екипите на общината.

“Ще намерим възможност да продължим програмата и след края на тази година и тя да обхване всички студени месеци. Предвидили сме храна за 50 души всеки ден, но ако има повече нуждаещи се, ще зареждаме допълнителни количества и няма да върнем никого в нужда” – разказа г-жа Бачева.
На екипите на дирекция “Аварийна помощ и превенция” към Столичната община вече са доставени пакети с храна и напитки, които при обичайните си обходи да раздават на бездомните хора, както и да ги информират за пункта в двора на храм “Св. Мъченица Параскева”.

Сигнали за нуждаещи се хора без дом могат да се подават на телефон 112, както и на Контактния център на Столичната община – 0700 17310.



 

 

21.12.2023