Столичната община и УНИЦЕФ ще реализират общи проекти в подкрепа на децата и жените


?Най-добрият начин да осигурим бъдеще за децата ни и да им помогнем да бъдат успешни хора е като създадем за тях възможно най-добрата основа - среда, в която да растат здрави, свободни, образовани и да вярват в себе си.“ . Това каза кметът на София  Васил Терзиев по време на срещата си с  представителя на УНИЦЕФ - България Кристина де Бройн.

Столичният кмет Терзиев посочи че като кмет на София се стреми общината да насочва повече инвестиции в инфраструктура за децата - детски площадки, безопасна среда около училищата и детските градини.  Според него е важно общината да обръща внимание не само на базовите нужди на децата, а да осигури повече места за спорт и творчески пространства - в образователните институции, в местните общности, за да им помогне да бъдат здрави и да развиват своя потенциал.

По време на срещата заместник-кметът по социалните дейности Надежда Бачева сподели че подкрепата на УНИЦЕФ за работата с деца в т.нар. “сини стаи” е била изключително ценна за децата.  Столичната община е изградила четири “сини стаи”. Това е щадящ метод за разговори с деца, преживели травма, които разказват за преживяното в защитена среда, а спецалистите имат възможност да наблюдават и анализират поведението и реакциите им, за да окажат възможно най-адекватната подкрепа. 

Столичната община и УНИЦЕФ ще засилят своето партньорство в различни области като борбата с насилието над деца и жени, детското правосъдие и социалното приобщаване. 球探足球比分_球探体育足球—激情直播赢盈中 офис на организацията изрази готовност да помогне за създаването на екшън план за децата на София, който е част от националния план за изпълнение на Европейската гаранция за детето на Европейския съюз.


 

22.02.2024