Наложени са санкции за непочистен сняг за повече от 180 хил. лв.

За непочистени спирки на градския транспорт, подходи към пешеходни подлези, както и за некачествено почистени тротоари и вътрешноквартални улици, са наложени санкции за 180 371 лв. на фирмите, отговорни за зимното почистване на града. Най-много непочистени обекти екипите на Столичния инспекторат са установили в районите "Студентски", "Овча купел", "Панчарево" и "Витоша".

При контрола са наложени 77 санкции за непочистени спирки в ?Триадица“, ?Подуяне“, "Връбница", ?Лозенец“, ?Студентски“, ?Банкя“, ?Искър“, ?Люлин“, ?Овча купел“, ?Панчарево“, ?Младост“, ?Витоша“, ?Кремиковци“ ?Изгрев“, ?Слатина“ и ?Оборище“. За непочистена спирка на градския транспорт до 07:30 ч. санкцията е в размер на 2 000 лв.

Столичните инспектори извършиха и проверки за почистването на прилежащи площи към търговски обекти. Наложени са 120 глоби за непочистени прилежащи площи пред търговски обекти на обща стойност 5 160 лв. в днешния ден. Съставени са и 58 броя констативни протоколи с предписания на частни имоти на домоуправители за почистване на прилежащите им територии от сняг и лед. Най-много санкции за неизпълнение на това задължение получиха в районите ?Изгрев“, ?Илинден“, ?Младост“, ?Възраждане“, ?Кремиковци“ и ?Панчарево“. Напомняме, че собствениците на сгради са задължени да почистят терените пред съответните си имоти.

22.01.2024