Любими хитове на български изпълнители ще звучат в новогодишната нощ на пл. ?Александър I“

Любими хитове на български изпълнители ще звучат в новогодишната нощ на пл. ?Александър I“

Български изпълнители от няколко поколения ще вземат участие в Новогодишния концерт на пл. “Александър I”, организиран от Столичната община (СО). От най-младите – музикантите от група ?Бразз Вилидж“ от Националното музикално училище ?Любомир Пипков“,  Криста, любимите на всички група "Остава“ и Дони и Нети, до легендите от група ?Тангра“. Точно в полунощ софиянци и гостите на столицата ще посрещнат 2024 г. с Иво Папазов – Ибряма и под звуците на неговия оркестър ?Тракия“. Водещ на концерта ще бъде един от най-известните ни и любими радио гласове – Мартен Роберто.  

Празнично светлинно шоу ще замени традиционната заря на площада, съобщи зам.- кметът на Столична община Надежда Бачева. Тя призова столичани да се въздържат от използване на пиротехнически изделия, защото това смущава децата и домашните любимци и вреди на хора с увреждания и заболявания.

“В нощта на Нова година ще изпълним най-големите си хитове. Припомнете си ги, защото се надявам всички да пеят с нас и да изкараме страхотно на концерта" – каза Свилен Ноев от група “Остава” по време на брифинга, организиран от Столичната община. Музикантът сподели пред медиите, че с групата записват нов албум и за първи път, по време на Новогодишния концерт на площада, ще изпълнят пред публика новата им песен, включена в албума – “Свободен”.

Около 200 полицейски служители ще се грижат за реда и сигурността в района на концерта.  След 16:00 часа ще бъде спряно движението по бул. ?Цар Освободител“, както и в прилежащите улици към булеварда в участъка от ул. ?Раковски“ до площад "Независимост".  Гражданите ще бъдат пропускани на площада след 19:00 часа през 6 контролно-пропускателни пункта, обособени по периферията на площада. “В загражденията няма да се допускат граждани във видимо неадекватно състояние, както и хора, които носят пиротехнически изделия, стъклени чаши и бутилки, огнестрелно и хладно оръжие” – каза  главен инспектор Иван Георгиев – началник-сектор ?Масови мероприятия“ към СДВР. Той призова гражданите да не посещават събитието с обемисти пакети и багажи и припомни, че ако все пак носят такива, ще трябва да имат търпението да бъдат проверени. Това се прави за безопасността на всички хора, които ще посрещнат Новата 2024 година на площада.  

“Заедно със СДВР предприемаме мерки за сигурността и реда на пл. “Александър I” – съобщи директорът на дирекция “Аварийна помощ и превенция” към СО Красимир Димитров. Той припомни, че основните линии на градския транспорт, включително метрото, ще работят през новогодишната нощ.  “Имаме организация със Столичния инспекторат за бързото почистване на площада след приключване на концерта и възстановяване на движението от 5:00 часа на 1 януари 2024 г.  
По време на мероприятието ще бъдат ангажирани също екипи на Пожарната и на Спешна помощ, а на площад ?Желю Желев“ Столичната община ще разположи щаб с видеонаблюдение, за да бъде подпомогната координацията и взаимодействието между всички структури, посочи още Красимир Димитров.



 

29.12.2023