Аварийните екипи на Столичната община помогнаха за прибирането на 12 души от хижа на Витоша

Екипите на ?Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са помогнали на 12 души – четири семейства с деца, едното от които с медицински проблем, да се приберат вчера от хижа ?Планинарска песен“ на Витоша. За извозването на хората е използвано специализираното АТВ на дирекцията. Това съобщи директорът на АПП Красимир Димитров.

И днес продължава работата на аварийните екипи на Столичната община на Витоша и в града. Към този момент екип на АПП помага за транспортиране чрез специализиран АТВ автомобил на човек със здравословен проблем от хижа, на трудно достъпно място във Витоша.
Работи се и за възстановяването на електрозахранването на няколко хижи в отдалечени места в планината Витоша. Екипите на общината са в координация с дежурните на ЕРМ – Запад, които трябва да възстановят електричеството. Уверенията на дружеството са, че това ще стане до края на деня.
Аварийните екипи на общината обезопасяват и отстраняват също паднали след обилния сняг клони на планинските пътища във Витоша. Днес три екипа са премахнали пречупени клони и дървета на пътя към х. ?Офелиите“, а вчера са разчистили повече от 10 съборени от снега дървета на пътищата кв. “Драгалевци“ – х. ?Алеко“ и кв. “Бояна“ – ?Златните мостове“.

През нощта в София са извършени частични обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди поради ниските температури. В Природен парк "Витоша" са опесъчени пътищата към х. "Алеко" и ?Златните мостове“. В планината се извършва само избутване на сняг със снегопочистващи машини и опесъчаване.

През последните дни аварийните екипи са реагирали на 62 сигнала за паднали и опасни клони и дървета в различни райони на града. Аварийните екипи са извършили близо 40 обхода на терен на територията на Столична община с цел наблюдение на критични места и реки.

17.12.2023