Информация за напредък по изпълнение на проекта на Столична община – междинна пресконференция

Проведе се междинна пресконференция по проект BGENVIRONMENT-3.002-0011 ?Подобряване на управлението на отпадъците на територията на Столична община чрез реализиране на пилотен проект за три общински схеми за разделно събиране и рециклиране на отпадъците“, финансиран по Програма ?Опазване на околната среда и климатични промени“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г., по открита покана № 2 ?Кръгова икономика и ресурсна ефективност“.

Партньор на Столична община по този проект е "Интернешънъл дивелопмънт", Норвегия, част от Фондация SINTEF, най-големият институт за научни изследвания в Скандинавия.

Пресконференцията се проведе в гр. София, ул. Сердика № 1, ет. 3, Асоциация за развитие на София, с участието на представители на районните администрации, членове от екипа на проекта, Столична община и Столичен инспекторат. По време на пресконференцията беше дадена информация относно напредъка по проекта, в т.ч. относно проведените кампании за раздаване на контейнери на 28 – 29 септември 2024 г. в трите столични квартала – "Вердикал", "Симеоново" и "Драгалевци".