Зам.-кметът Иван Василев и посланикът на Франция Жоел Мейер откриха представяне на откриването на Олимпийските игри

"От свое име и от името на кмета на София Васил Терзиев поздравявам Посолството на Франция и Френския институт за организацията на събития, посветени на откриването на Олимпийските игри във френската столица." Това заяви заместник-кметът на София по направление финанси, здравеопазване и строителство Иван Василев в присъствието на Н. Пр. посланика на Франция у нас Жоел Мейер и много български спортисти, които тази вечер приветстваха най-голямото спортно събитие от София.

Заместник-кметът на Столичната община поздрави френската столица за новото начало на инфраструктурните проекти за Олимпийските игри. ?Забележително е, че Париж използва 95% от съществуващата инфраструктура за игрите. Двете нови зали също са вдъхновяващо изпълнение и като архитектура, и като решения – толкова много дърво, което прави аквацентъра изключително красив и притегателен, а залата “Порт де ла Шапел” – модел за модерно строителство. Седалките, направени от рециклирани капачки, модулните басейни… Честно казано, иска ми се и София да може да се похвали с подобни съоръжения – проектирани и построени с мисъл за бъдещето. А не просто тук трябва да има зали и стадиони и след години те да се рушат, защото не се използват и не се поддържат“, заяви Василев.

Той посочи също, че с екипа на кмета Терзиев работим за подобряване на условията за спорт в града – в училищата, където искаме да създадем модел за образование и спорт, в кварталите. Да инвестираме в условията за масов спорт, в обновление на спортни площадки във всеки един от кварталите на София.

Василев пожела успех на всички 46 български спортисти, които ще се борят за медали във френската столица. ?Големи спортисти са пример за много млади хора и възпитават у тях упоритост и воля, стремеж за постигане на много мечти в спорта. Вярвам, че спортът е и важен урок за това какви граждани можем да бъдем и с него да променим обществото, в което живеем" – каза Иван Василев. 


26.07.2024