Обратно На 3 юли 2022 г. участниците от Зелена школа 2022 ще посетят мандра ?Хармоника“, с. Мало Бучино

В изпълнение на дейностите по проект "Хранителна вълнà – овластяване на младежите за действията по климата" FoodWave, на 3 юли 2022 г., неделя, в мандра ?Хармоника“, с. Мало Бучино от 10:30 до 16:30 ч. ще проведе вторият практикум на първите екипи от Зелена школа 2022.

В рамките на практикума участниците в Зелена школа 2022 ще имат възможност да разгледат процеса на устойчиво производство на млечни продукти в мандра ?Хармоника“, като служители на мандрата ще покажат и разкажат за тяхната работа и философия за опазване на околната среда, а след това занятията ще продължат с лекционна част в двора на мандрата. Лектори на практикума ще бъдат Милен Марков, който ще запознае участниците с предприемачество в хранителното производство, Стефан Димитров – визуално убеждаване, фотография и активизъм, Гавраил Гавраилов – добри примери за активна гражданска позиция и др.

Практикумът в мандра ?Хармоника“ е последното занятие от интензивната програма на трите екипа на Зелена школа 2022, а официалното завършване на участниците ще се проведе на 7 юли 2022 г., четвъртък. На събитието ще бъдат връчени Сертификати на успешно завършилите курсисти, както и ще има възможност за нетуъркинг, зелени коктейли и приятна музика.