Назад

"Концерти за малчугани и великани" в кино "Кабана"

За трета поредна година в Лятната програма на Столична община ще се реализира образователното събитие за деца "Концерти за малчугани и великани". Два концерта - с класическа и фолклорна тематика - ще се проведат в кино "Кабана". Входът им е свободен.

Първият концерт е на 6 август (събота) от 11.00 часа и е посветен на класическата музика. В него струнен квартет "Класико" ще представи групата на щрайховите инструменти и ще запознае децата с основни музикални теми от световната класика.

Ще бъдат изпълнени "Малка нощна музика", "Дивертименто" в ре мажор и "Пантомима" от Волфганг Амадеус Моцарт, "Валс" из "Спящата красавица" от Пьотр Илич Чайковски и "Валс" от Йоханес Брамс.

Децата ще бъдат запознати с устройството и звукоизвличането при струнните лъкови инструменти.

Вторият концерт ще се проведе на 7 август в кино "Кабана" и е посветен на фолклора. Музикантите от формация "Хаджии" с ръководител Добри Рахнев ще представят основните фолклорни инструменти - гайда, кавал, гъдулка, тъпан и тамбура. Специален гост в събитието ще бъде Илия Ганев, солист на ансамбъл "Пирин", който ще представи тамбурата. Музикантите ще запознаят децата и с фолклорните области на България, с българските обичаи и традиции.

Повече за концертите ще намерите на фейсбук страницата на "Концерти за малчугани и великани" - https://www.facebook.com/Musicforkids.bg/.

Концертите се реализират с финансовата подкрепа на Столична община и са част от Лятната програма в Календара на културните събития на София.


Дейности