Sofia Christmas Fest

От 17 ноември до 17 декември в парка пред НДК ще се проведе Sofia Christmas Fest. Фестивалът ще бъде отворен за посетители от 11:00 ч. до 22:00 часа. Вход свободен.

За втора поредна година Sofia Christmas Fest ще предложи приказно коледно градче с ръчно изработени подаръци, сладки изкушения, богатство от храни и напитки, празнична атмосфера, разнообразна културна програма.

Официалното откриване е на 17 ноември от 18:30 ч. Гостите ще могат да се насладят на огнено шоу, музикални изпълнения и предколеден куиз с много награди. Ще гостуват изпълнители от сезон 10. на "Гласът на България".

Sofia Christmas Fest ще предложи за децата атракциони, открита сцена, на която в продължение на един месец ще се изявяват млади таланти, творци и детски формации. Холандският гранд карусел от 1 840 г., претърпял 4 реставрации и гостувал на най-известните коледни базари в Европа, ще е част от Sofia Christmas Fest.

Sofia Christmas Fest подкрепя различни местни общности и дава поле на български автори и занаятчии да участват в артбазара.
Sofia Christmas Fest подкрепя и благотворителни каузи.

От 17 ноември до 19 ноември Сдружение "Деца с Онкохематологични заболявания" ще продава ръчно изработени сувенири и аксесоари, за да осигури част от нужното финансиране на множеството дейности, с които подкрепят децата с онкохематологични заболявания и техните семейства.

От 20 ноември до края на фестивала всеки, който има възможност, може да подкрепи каузата "От дете за дете – Стани таен Дядо Коледа", като дари подарък или лакомства за някое уязвимо дете в къщата на "Ротари България".

Sofia Christmas Fest се организира от BSG Media с подкрепата на Столична община, Столичен общински съвет и "Пазари Възраждане" ЕАД.

Програма за събитията ще намерите на https://www.facebook.com/sofiachristmasfest

17.11.2023