281 общински, държавни и частни училища в София отвориха врати за Новата учебна година

"София е град на знанието, град на децата и младите хора. Общо 281 общински, държавни и частни училища в София празнуват първия учебен ден, а близо 12 500 ученици престъпват училищния праг за първи път." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на учебната година.

?София днес празнува децата, знанието и уважението към всички учители. Уважаеми учители, вие сте сърцето и душата на училището, защото вие давате духа и предавате знанията на учениците, бъдете здрави и удовлетворени!" – пожела Фандъкова на учителите, а на родителите – да намерят най-добрата среда за децата си и да знаят, че учителите също много силно обичат техните деца.

Кметът на София Фандъкова присъства на откриването на учебната година в 40. СУ ?Луи Пастьор“ в Люлин, в 63. СУ  ?Христо Ботев“ в Требич и в ЧОУ ?Питагор“. По време на първия учебен ден в 40. СУ бе открита и нова спортна площадка за волейбол и футбол. Учениците от 63. СУ ?Христо Ботев“ посрещнаха новата учебна година в изцяло обновена сграда. В училището са изпълнени мерки за енергийна ефективност, подменени са дограмата и осветлението, а на покрива са монтирани фотоволтаици. Обновени са дворът и спортната площадка.