Фандъкова: Разширението на бул. “Ломско шосе“ продължава

Изработва се плана за трасето до "Околовръстното шосе"

"Разширението на бул. ?Ломско шосе“ от метростанция ?Ломско шосе“ до ул. ?107“ се изпълнява в момента заедно с изграждането на инфраструктура – канализация, водопровод, осветление. Разширението на този участък се очаква да приключи през това лято" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта.

За участъка от ул. “107“ до "Софийски околовръстен път" се изработва подробен устройствен план, който трябва да е готов до края на годината и през 2024 г. ще може да продължи разширението.

Новият участък от бул. ?Ломско шосе“ е част от програмата на кмета на София Фандъкова за изграждане на булеварди, които свързват центъра с "Околовръстния път".

Кметът Фандъкова посочи, че тъй като вече има решение за преместване на митницата, се работи чрез подробния устройствен план да се осигури достъп до нея, което е много важно за трафика.

Разширението бул. ?Ломско шосе“ ще бъде с две пътни платна с три ленти за движение, средна разделителна ивица, локално платно и тротоари. Предстои да бъде положен последен пласт асфалт и изградени нови тротоари.

Освен по бул. “Ломско шосе“ в момента се работи по 7 пътни обекта – реконструкцията на ул. “Кукуш“ в район "Илинден", ?Чепинско шосе“. Вече е положен асфалт на ул. ?Йордан Радичков” в кв. “Витоша ВЕЦ Симеоново“ в район "Лозенец". Следващата седмица ще започне работата по пробива на бул. “Филип Кутев“. Запазва се и трасе за трамвайна линия в средата на бул. “Тодор Каблешков“.

"Работи се и по проект за реконструкция на трамваен релсов път по ул. “104“ в кв. “Обеля“, който ще е готов през август. От средата на април по трамвайна линия № 6 ще започне експлоатацията на мотриси с нископодова секция, а до края на май трябва да бъдат подменени всички трамваи" – каза също кметът на София.

Фотограф: Аделина Ангелова



 

31.03.2023